Як зацікавити свою дитину в навчанні?
26-го лютого
1446

Як зацікавити свою дитину в навчанні?

Дуже часто батьки стикаються з цим питанням. Дитина не хоче робити домашку, цілими днями сидить в телефоні, каже що йому не подобається вчитися, що йому нудно, напружує і це не потрібно. Знайома ситуація?

Кожен виразно хоче, щоб його дитина отримала корисні знання і навички, як загальноосвітні, так і спеціалізовані для побудови успішного майбутнього.

Викладачі IT академії BYTE підготували кілька практичних порад про те, як зацікавити і максимально залучити дитину до процесу навчання.

1. Будьте в тренді зі своєю дитиною.

Чи знаєте ви, які захоплення у дитини? Які канали або будь блогерів в YouTube він дивиться? А в які ігри він грає і чому вони йому так подобається? Якщо так - то далі буде простіше. Якщо ж ні, то обов'язково поцікавтеся. Ці знання допоможуть Вам перетворити процес навчання в гру і залучити його. Також, спостерігаючи те, що ви "в темі", дитина зможе більше довіряти вам.


2. Гейміфікація для досягнення результатів.

Дуже простий приклад: дитина в захваті від гри Minecraft. Ми знаємо, що в цій грі він вічно що будує і у нього проблеми з математикою. Пропонуємо побудувати в грі якусь фігуру, наприклад квадратний будинок. Для побудови великого квадрата йому потрібно використовувати кілька маленьких. Питання: скільки маленьких квадратів у висоту і в ширину потрібно поставити, щоб зробити квадратний будинок?
 

Дитина, граючи в популярну гру буде вже думати не просто про процес, а й про результаті, і питати себе, а скільки тут квадратів?
Банальний приклад, але він відображає суть Гейміфікація.

3. Мотивація і заохочення.

Дуже часто ми чуємо від батьків таку фразу "не сядеш за комп'ютер, поки не зробиш уроки". Якщо врахувати попередні поради, то навіть ця фраза може звучати більш лояльно і як мотивація для дитини. В IT академії BYTE, це працює так: "Хочеш пограти в круті ігри на ексклюзивній PS5? У тебе буде така можливість, як тільки зробиш домашку;)". У своїй практиці, викладачі викликають інтерес і направляють його в потрібне русло для отримання результату - простий приклад заохочення.

Інший варіант - створіть з дитиною його персональну систему досягнень. Це може працювати так: беремо великий аркуш А0, і разом створюємо карту його бажань (збираємо в ній все його інтереси) і залишаємо порожнє місце. Також, нам будуть потрібні цікаві стікери, які можна буде прикріплювати на цей лист (рекомендуємо зірочки).
За кожну виконану домашню роботу, або за кожну хорошу оцінку ми клеїмо туди зірочку, за кожну погану оцінку знімаємо, відповідно. Вибираємо терміни і мета по зірочкам. Дитині потрібно зібрати 40 зірочок за найближчий місяць і за це він отримає, наприклад, футболку з принтом Влада А4 або з улюбленою грою з карти його бажань.

Кожен день, коли дитина буде вставати в школу або повертатися з неї - важливо щоб він бачив те, для чого старається. Це буде його мотивацією і стимулом для розвитку.
 

Різних методик про те, як зацікавити дитину в навчанні досить багато.
 IT академія BYTE дуже активно застосовує найрізноманітніші варіанти в рамках навчання дітей від 5 до 18 років.
Під час уроків, і навіть на перервах, створюються всі умови для того, щоб хлопці максимально ефективно засвоювали інформацію і підтримували інтерес до комп'ютерного навчання. За це академію люблять як діти, так і батьки.

Ще не з BYTE? Тоді запишіться на безкоштовне, пробне заняття вже зараз!

Телефонуйте 067 510 22 44.

Адреси філій академії:
пр. Миру 93Б;
вул. 130-й Таганрозької дивізії 106;
вул. Архітектора Нільсена 35А;
Сайт: byte.in.ua

Більше новин

10-го серпня
339

Ваша дитина - майбутнє!

Тільки до кінця серпня! Встигніть записатись на індивідуальне онлайн-навчання за старої ціною!

Докладніше
14-го травня
356

"Ще у Маріуполі я пообіцяв, що ми відновимо роботу."

Велике інтерв'ю директора IT академії BYTE - Сокол Івана для онлайн-журналу "Свої.сity"

Докладніше
27-го квітня
312

Відновлення роботи BYTE академії

Раді повідомити вам, що Академія займається відновленням роботи у дистанційному форматі

Докладніше
byte gift